“Syi’ir Tanpo Waton” K.H. Abdurrahman Wahid (Gus Dur)


-Sekedar berbagi hasil pemikiran islam beliau-

K.H Abdurrahman Wahid

K.H Abdurrahman Wahid

Sebagian besar kaum muslim yang tinggal di jawa mungkin sudah sering mendengar syair ini karena sering diputar sebelum waktu shalat tiba.

Dalam syi’ir ini, beliau banyak membagi ilmunya, juga kritik yang ditujukan kepada sesama muslim,  dan banyak pesan moral bagi kita semua.

Bagi yang berminat untuk mendengarkan alunan Syi’ir Tanpo Waton dengan suara Almarhum Gus Dur  silahkan klik link downloadnya disini, untuk menyimak liriknya silahkan ‘chek this out’🙂

 
Astagfirullah robbal baroya...
Astagfirulloh minal khootooya...
Robbi zidni ilmannaafii'ah...
Wawaffikni amalansolihah...

Yarosulalloh salammunalaik...
Yaarofiasaaniwaddaaroji...
Atfataiyazi rotal aalaamin...
Yauuhailaljuu diwaalkaromi...
Yauuhailalzuuu diwalkaromi...

Ngawiti ingsun nglarassyi'iran
Kelawan muji maring pengeran
Kang paring rohmat lan kenikmatan
Rino wengine tanpo petungan 
Rino wengine tanpo petungan 

Duh bolo konco priyo wanito
Ojo mung ngaji syareat bloko
Gur pinter ndongeng nulis lan moco
Tembe mburine bakal sangsoro 
Tembe mburine bakal sangsoro 

Akeh kang apal Qur'an hadise
Seneng ngafirke marang liyane
Kafire dewe dak digatekke
Yen isih kotor ati akale 
Yen isih kotor ati akale 

Gampang kabujuk nafsu angkoro
Ing pepaese gebyare ndunyo
Iri lan meri sugihe tonggo
Mulo atine peteng lan nisto 
Mulo atine peteng lan nisto 

Ayo sedulur jo nglaleake
Wajibe ngaji sak pranatane
Nggo ngandellake iman taukhite
Bagus sangu mulyo matine 
Bagus sangu mulyo matine 

Kang aran soleh bagus atine
Kerono mapan seri ngelmune
Laku thoreqot lan ma'rifate
Ugo hakekot manjing rasane 
Ugo hakekot manjing rasane 

Alquran qodim wahyu minulyo
Tanpo dinulis biso diwoco
Iku wejangan guru waskito
Den tancepake ing jero dodo 
Den tancepake ing jero dodo 

Kumantil ati lan pikiran
Mrasuk ing badan kabeh jeroan
Mu'jizat rosul dadi pedoman
Minongko dalan manjinge iman 
Minongko dalan manjinge iman 

Kelawan Alloh kang moho suci
Kudu rangkulan rino lan wengi
Ditirakati diriyadohi
Dzikir lan suluk jo nganti lali 
Dzikir lan suluk jo nganti lali 

Uripe ayem rumongso aman
Dununge roso tondo yen iman
Sabar narimo najan pas pasan
Kabeh tinakdir saking pengeran 
Kabeh tinakdir saking pengeran 

Kelawan Konco Dulur lantonggo
Kang podo rukun podo ngasiho
Iku Sunahe Rosul kang mulyo
Nabi Muhammad panutan kito
Nabi Muhammad panutan kito

Ayo nglakoni sakabehane
Alloh kang bakal ngangkat drajate
Senajan ashor toto dhohire
Ananging mulyo maqom drajate 
Ananging mulyo maqom drajate 

Lamun parasto ing pungkasane
Ora kesasar roh lan sukmane
Den gadang Alloh swargo manggone
Utuh mayite ugo ulese 
Utuh mayite ugo ulese 

Yarosulalloh salammunalaik...
Yaarofiasaaniwaddaaroji...
Atfataiyazi rotal aalaamin...
Yauuhailaljuu diwaalkaromi...
Yauuhailalzuuu diwalkaromi... 

ALFAATIHAH

Mudah-mudahan dapat menjadi pengingat bagi kita semua dan semoga bermanfaat.

Salam,

Poerwa



Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s